vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

Goed, genoeg historie. Tijd voor een kijkje in het heden en dat doen we op sportpark Rodenburg. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, want eerder spraken wij voor een interview uitgebreid met de voormalig hoofdtrainer Wander Balkema en de inmiddels overleden looptrainer Jan de Vries. Wat ons direct opvalt: de hoge zendmast en de toch wel aparte bekleding van de dug-outs. Een clubgebouw met uitzicht op het veld scoort bij ons altijd een plusje weten jullie inmiddels en daarvoor ben je bij TLC aan het goede adres. Ook het enigszins verstopte scorebord tussen de bomen, gedragen door twee betonblokken, kan op onze goedkeuring rekenen.

Nadat we ook het mini-statribunetje hebben geïnspecteerd, zetten we weer koers richting onze bolide, want het Westerkwartier heeft meer te bieden. Als je bij TLC hebt gevoetbald en je hebt geen zin in een regenbui op je hoofd, dan is een sprintje naar de parkeerplaats het enige wat rest, want dat is voor amateurvoetbalbegrippen nog wel een aardig loopje. Gelukkig kunnen wij het in alle rust doen. We worden nog even aan het twijfelen gebracht door de fusten Heineken die net de kantine binnen komen rollen, maar de plicht roept. In de auto vinken we tevreden sportpark Rodenburg af. “Toch altijd wel bijzonder, zo’n fusieclub met een verhaal”, concluderen we.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

’t Fean ‘58

Met een beetje geluk had de club zomaar in een illuster rijtje met afkortingen kunnen komen, zoals HBOK, VIBOA en THOS om er maar eens een paar te noemen. Maar helaas werd in 1958 met een redelijke overmacht gekozen om de voetbaltrots die voortaan op zaterdag zou uitkomen ‘t Fean ‘58 te noemen in plaats van het prachtig tot de verbeelding sprekende Zamivoba. Dat klinkt alsof elf emigranten uit Zimbabwe een poging wagen tot tici-taca in de Friese polder, maar niets is minder waar, want het is een prachtige afkorting voor zaterdagmiddagvoetbal.

GOMOS

In Norg was het voorjaar van 1945 extra feestelijk. Niet alleen werd Nederland destijds bevrijd van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog, ook werd er in het Noord-Drentse dorp een officiële voetbalvereniging opgericht. ‘Goede Oefening Maakt Ons Sterk’, oftewel GOMOS, zag het levenslicht. Een clubnaam waaruit je mag opmaken dat de trainingsavonden op De Schapendrift steevast druk bezocht worden.
Logo vv Titan

v.v. Titan

Namen we eerder bij NWVV een kijkje, dan is de stap op Titan-grondgebied ook zo gezet als je even doorloopt. In 1933 werd de vereniging met de inmiddels kenmerkende geblokte shirts opgericht als VIOS, maar die naam bestond al, dus kwam men in Nieuw-Weerdinge uit op de naam Titan. Hoe die naam precies tot stand is gekomen is ons niet bekend, maar we hebben het vermoeden dat iemand met interesse voor sterrenkunde wat in de melk te brokkelen had. Titan is namelijk de grootste maan van de planeet Saturnus, waar de NASA zelfs een reisbureau voor heeft opgericht. Dat u het maar weet.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal