vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

Goed, genoeg historie. Tijd voor een kijkje in het heden en dat doen we op sportpark Rodenburg. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, want eerder spraken wij voor een interview uitgebreid met de voormalig hoofdtrainer Wander Balkema en de inmiddels overleden looptrainer Jan de Vries. Wat ons direct opvalt: de hoge zendmast en de toch wel aparte bekleding van de dug-outs. Een clubgebouw met uitzicht op het veld scoort bij ons altijd een plusje weten jullie inmiddels en daarvoor ben je bij TLC aan het goede adres. Ook het enigszins verstopte scorebord tussen de bomen, gedragen door twee betonblokken, kan op onze goedkeuring rekenen.

Nadat we ook het mini-statribunetje hebben geïnspecteerd, zetten we weer koers richting onze bolide, want het Westerkwartier heeft meer te bieden. Als je bij TLC hebt gevoetbald en je hebt geen zin in een regenbui op je hoofd, dan is een sprintje naar de parkeerplaats het enige wat rest, want dat is voor amateurvoetbalbegrippen nog wel een aardig loopje. Gelukkig kunnen wij het in alle rust doen. We worden nog even aan het twijfelen gebracht door de fusten Heineken die net de kantine binnen komen rollen, maar de plicht roept. In de auto vinken we tevreden sportpark Rodenburg af. “Toch altijd wel bijzonder, zo’n fusieclub met een verhaal”, concluderen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WTOC

De clubnaam is een combinatie van de dorpen Westergeest, Triemen en Oudwoude, maar sportcomplex De Wygeast van WTOC is te vinden in laatstgenoemde plaats. En wie daar het terrein van de club op wandelt, ontkomt niet aan de clubkleuren blauw en geel, die zowel bij de entree als clubgebouw De Ynswinger prominent naar voren komen.

vv WEO

Windmolens, windmolens en nog eens windmolens. Voor een bezoek aan Woldendorp heb je onderweg het idee dat je door uitgestrekte polders naar het einde van de wereld rijdt. Maar al was dat zo, dan is Woldendorp een prima eindbestemming. En als de zon schijnt, is zo’n ritje best aangenaam zo blijkt. Doel van ons bezoek is voetbalvereniging WEO, dat staat voor Woldendorp en Omstreken. En aan omstreken geen gebrek rondom Woldendorp, zoveel wordt ons al snel duidelijk. Bij aankomst worden we wat raar - ‘wel bin joe dan?’ - aangekeken, maar na een welgemeend ‘moi’ is het alweer prima. Ook hier kost vriendelijk zijn niks extra’s.
Doorkijkje door markante dug-out naar een doel bij vv Eastermar

VV Eastermar

Waar we in onze vele bezoeken toch meer en meer kunstgrasvelden tegenkomen, is daar in Eastermar niets van te zien. Al snel nadat we het hek met VVE-letters zijn gepasseerd zien we overal natuurgras. En dan heb je bij ons al een streepje voor. De club, ontstaan vanuit een paar fanatieke jongens die na schooltijd graag een balletje trapten, kent haar officiële oprichting in 1969. Een relatief jonge club dus, op een sportpark dat in de loop der jaren een metamorfose heeft ondergaan. Een succesvolle sponsorloop maakte de kantine met bestuurskamer mogelijk en door de groei van de tennisclub veranderde ook de locatie van de speelvelden enkele keren.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal