VV Suameer

Scorebord vv Suameer
Tasje inpakken, op de fiets en naar de club. Niet met de e-Bike, maar zo’n ouderwetse. Vooral bij dorpsclubs een beeld waarvoor je weinig inlevingsvermogen hoeft te hebben. Het voetbalveld ligt immers naast de deur, maar er zijn ook uitzonderingen. Neem het onderkomen van VV Suameer. Het dorp ligt tegen Bergum aan, maar het knusse sportpark van de groenwitten ligt ver buiten de dorpskern. Of je gaat via de Koekoeks- en Heerenwei naar Sportpark De Heidkamp, of via Suameerderheide. Voordeel bij de laatste route is dat je bij een flinke regenbui dan nog even kunt schuilen in de tunnel onder de N356.

Kortom, wie op de fiets naar VV Suameer komt, hoeft eigenlijk geen warming-up te doen. Maar dat is onze bescheiden mening. Zelf nemen we een kijkje met de auto, dus die vlieger gaat voor ons niet op. Na de oprijlaan worden we wel ietwat boos aangestaard door de ram op het onmiskenbare logo van Suameer. Die rammenkop verwijst naar de vroegere voor- en najaarsmarkten in Suameer voor schapen en lammeren. Al hoef je dan niet te verwachten dat de thuisclub zich op De Heidkamp wekelijks als mak lammetje naar de sportieve slachtbank laat leiden.

VV Suameer bestaat in september 2023 alweer 75 jaar en uiteraard was dat een feestje waard. De zaterdaghoofdmacht voetbalt alweer jaren in de vijfde klasse, met in het vorige decennium af en toe een uitstapje hogerop. Dus als er wat te vieren valt, moet je die mogelijkheid met beide handen aangrijpen. De Heidkamp lijkt ons zo’n heerlijk sportparkje waar de nevel in het najaar maar moeilijk wegtrekt. En eerlijk? Dat geeft toch het sfeertje waar wij gek op zijn. Blikvanger is het door de supportersvereniging aangeboden scorebord, waarvan de cijfers op de grond rondslingeren. Dat was Jappie Bloemhof niet overkomen, vermoeden we. De eresupporter van Suameer én vaste scorebordbediener overleed vlak voor de zomer. Hopelijk lopen er bij de club nog meer mensen rond zoals hij. Dan is de toekomst van VV Suameer ook de komende 75 jaar gewaarborgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Veelerveen

‘Kijk, daar moeten we zijn!’, riep één van de Over de Bal-leden toen we al speurend door Veelerveen reden om het plaatselijke sportcomplex van VV Veelerveen met een bezoek te vereren. Eigenlijk vonden we de parkeerplaats en de entreepoort al een eervolle vermelding waard, maar toen moest het mooiste nog komen. Want eerlijk is eerlijk: Sportpark Veelerveen moet voor amateurvoetballers net zoiets zijn als een hemelpoort betreden.

vv Wardy

Je hebt er van die sportparken bij, waarbij je het kunstgrasrubber al van veraf ruikt. Niet onze favoriet, dus is het fijn als precies het tegenovergestelde een feit is. In Ferwerd bijvoorbeeld, waar dat al begint bij de ingang, waar de plaatselijke voetbalvereniging je er fijntjes op wijst dat je welkom wordt geheten op De Boppeslach. Die boodschap heeft een vrachtwagenchauffeur op vrijdagochtend al goed in z’n oren geknoopt, want hij laadt het ene na andere kratje bier binnen in het clubgebouw. U had het wellicht al begrepen: we zijn op visite bij vv Wardy.

VAKO

Vriezer Activiteit Kenmerkt Ons - kortweg VAKO - luidt de clubnaam van de enige veldvoetbalclub die Vries rijk is. We moeten helemaal terug naar 1930 als er onder de vlag van VAKO voor de eerste keer tegen een bal getrapt wordt. Aan de Veenweg werd een boer bereid gevonden om een stuk land af te staan aan de vers opgerichte club. Er werd een échte leren bal geregeld, en dankzij kippengaas waren ook doelnetten een feit.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal