vv Buinen

Nadat we onze bolide foutloos de parkeerplaats van sportpark De Woerd hebben opgedraaid, nemen we even plaats op het terras voor de kantine. Een drankje erbij zit er niet in, want we zijn de enigen op het Buiner onderkomen. Desondanks overvalt ons het gevoel dat we onder een overkapping in een heerlijke tuin zitten, met uitzicht op een voetbalveld. De dakramen waar het zonlicht doorheen prikt, picknicktafels, een houten bartafel. Alleen de barbecue ontbreekt nog voor zo’n ultiem zomeravondgevoel. Een potje voetbal had het tafereel compleet gemaakt.

Maar we komen natuurlijk voor méér dan alleen het zonovergoten terras van voetbalvereniging Buinen, waarvan de jeugdelftallen spelen onder de noemer SJO Buinen Buinerveen Combinatie (BBC). Want ja, de jeugd speelt zowel onder de vlag van VV Buinen als concurrent VV Buinerveen. Wij komen echter voor een rondje sportpark, en dat rondje bevalt ons ten zeerste. Het hoofdveld ligt er best aardig bij, waarbij de ouderwetse dug-outs en de net niet helemaal rechte middenlijn het geheel toch wel afmaken. De nummerborden die dienst doen als naambordjes op de dug-out verdienen ook zeker een vermelding. Rondom hetzelfde veld kunnen we overigens wel raden wie één van de hoofdsponsors is van de club die meteen na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht.

De snelle rekenaars onder ons weten dan dat de club inmiddels haar 75-jarige jubileum achter de rug heeft. Dit werd pas gevierd op de 77,5-verjaardag van de club, omdat de vereniging dit heugelijke feit tijdens de coronapandemie niet kon vieren. Van uitstel kwam in dit geval geen afstel en dat zegt wat ons betreft ook direct dat de club wel van wat gezelligheid houdt. Die gezelligheid beelden wij onszelf ook even in, als we plaatsnemen op het bankje bij het bijveld. Dat moet een gezellige boel zijn als je een wedstrijdje op de bank moet beginnen. Vanaf dat bankje nemen wij de omgeving nog even in ons op. De groene bomen rondom maken het beeld nog net even wat completer: een amateurcomplex op z’n mooist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FC Grootegast

‘Ik gok dat het hermetisch afgesloten is’, klinkt het als we van de parkeerplaats in Doezum lopen richting Sportpark De Leegens. En sinds dat onderkomen vernieuwd is, zit er een hek omheen dat niet bepaald uitnodigt om overheen te klimmen. Maar dat blijkt gelukkig niet nodig. Omdat er blijkbaar ook iemand rondscharrelt in de aangrenzende multifunctionele accommodatie, kunnen we probleemloos doorlopen. En dat was precies de bedoeling, want er staat een bezoek aan Fc Grootegast op het programma.

GVAV Rapiditas

Welk sportcomplex in de gemeente Groningen ligt min of meer op een eiland? Stel de vraag aan een gemiddelde amateurvoetballiefhebber en niet veel van hen zullen op de proppen komen met de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging (GVAV) Rapiditas, maar toch is het zo. Wie Sportpark Kardinge vanaf de Bieskemaar wil betreden, moet geluk hebben dat het hek van het enige toegangspad geopend is, anders kun je onverrichter zake rechtsomkeert maken. Tenzij je over flink wat sprongkracht beschikt om de brede sloten eromheen te trotseren.

vv Westerbroek

Alle parkeerplekken zijn onbezet, dus we kunnen onze bolide zelfs horizontaal over drie vakken parkeren en er kraait nog geen haan naar. Althans, dat denken we. Het is vrijdagochtend, de zon glooit over Westerbroek en we verwachten het rijk voor ons alleen te hebben. Totdat het geronk van een scooter klinkt, en het steeds dichterbij komt. We lopen al langs het clubgebouw van Westerbroek, als een dame ons op de scooter inhaalt en op een sukkeldrafje over de trainingsvelden doorrijdt, richting de dug-outs op het hoofdveld. Tussendoor volgt nog een vriendelijke hand omhoog: ‘hoi!’

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal