vv Buinen

Nadat we onze bolide foutloos de parkeerplaats van sportpark De Woerd hebben opgedraaid, nemen we even plaats op het terras voor de kantine. Een drankje erbij zit er niet in, want we zijn de enigen op het Buiner onderkomen. Desondanks overvalt ons het gevoel dat we onder een overkapping in een heerlijke tuin zitten, met uitzicht op een voetbalveld. De dakramen waar het zonlicht doorheen prikt, picknicktafels, een houten bartafel. Alleen de barbecue ontbreekt nog voor zo’n ultiem zomeravondgevoel. Een potje voetbal had het tafereel compleet gemaakt.

Maar we komen natuurlijk voor méér dan alleen het zonovergoten terras van voetbalvereniging Buinen, waarvan de jeugdelftallen spelen onder de noemer SJO Buinen Buinerveen Combinatie (BBC). Want ja, de jeugd speelt zowel onder de vlag van VV Buinen als concurrent VV Buinerveen. Wij komen echter voor een rondje sportpark, en dat rondje bevalt ons ten zeerste. Het hoofdveld ligt er best aardig bij, waarbij de ouderwetse dug-outs en de net niet helemaal rechte middenlijn het geheel toch wel afmaken. De nummerborden die dienst doen als naambordjes op de dug-out verdienen ook zeker een vermelding. Rondom hetzelfde veld kunnen we overigens wel raden wie één van de hoofdsponsors is van de club die meteen na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht.

De snelle rekenaars onder ons weten dan dat de club inmiddels haar 75-jarige jubileum achter de rug heeft. Dit werd pas gevierd op de 77,5-verjaardag van de club, omdat de vereniging dit heugelijke feit tijdens de coronapandemie niet kon vieren. Van uitstel kwam in dit geval geen afstel en dat zegt wat ons betreft ook direct dat de club wel van wat gezelligheid houdt. Die gezelligheid beelden wij onszelf ook even in, als we plaatsnemen op het bankje bij het bijveld. Dat moet een gezellige boel zijn als je een wedstrijdje op de bank moet beginnen. Vanaf dat bankje nemen wij de omgeving nog even in ons op. De groene bomen rondom maken het beeld nog net even wat completer: een amateurcomplex op z’n mooist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal