HOVC

Fusies tussen twee voetbalverenigingen brengen nog weleens wat emotie mee. Elk dorp heeft immers z’n eigen voetbalcultuur en dat was in Exloo en Odoorn niet anders, waar tot in 2013 nog werd gevoetbald bij Hunso (Exloo) of Oring (Odoorn). Een fusie bleek toen simpelweg het beste idee richting de toekomst, al ging het voorstel in 2009 al eens fout. Toen bungelde Hunso aan zo’n zijden draadje dat bij Oring werd gezegd: ‘Dan komen jullie toch bij ons voetballen?’ Maar dat schoot in het verkeerde keelgat. Een fusie was vier jaar later wél de juiste stap. En sindsdien zijn Hunso en Oring gecombineerd in HOC. En die afkorting spreekt voor zich.

Wie wat minder bekend is in Drenthe zal zich bij HOVC afvragen waar de V in die afkorting voor staat en dat is een terechte vraag. Sinds het seizoen 2022-2023 is Valther Boys namelijk óók opgegaan in de fusieclub, die sindsdien als HOVC door het leven gaat. Dus inderdaad: één voetbalvereniging voor drie verschillende dorpen en dat betekent ook drie verschillende sportparken. Sportpark Exloo, Sportpark Harm Kuiper (Odoorn) en Sportpark Duurshof (Valthe) staan allemaal nog overeind. Voor ons smullen, want ‘hoe meer sportparken, hoe beter’ zou tenslotte ons levensmotto kunnen zijn. Al zijn drie sportparken voor één club wel heel optimistisch. ‘Maar dan kun je er maar beter geweest zijn’, zegt een van ons triomfantelijk. En zo is het.

Sportpark Duurshof bezochten we al eens, dus blijven die andere twee over. In Exloo, vlak achter het politiebureau, is de minste activiteit vermoeden we. Terwijl het seizoen nog bezig is staat het gras net even te hoog, terwijl de doelnetten zijn weggenomen. Toch heeft het hoofdveld een uitstekende ligging. Dat is 4,6 kilometer verderop in Odoorn ook het geval. Een smal laantje brengt je vanaf de parkeerplaatsen richting het clubgebouw, waar een beeld van het Drentse cultfiguur Bartje in de zwart-gele clubkleuren ons welkom heet. Verder zien we dat de terreinmeester nog even moet oefenen met kalklijnen aanbrengen. Het terrein krijgt een flinke upgrade, dus we zijn blij dat de nostalgie nog even is vastgelegd. Waar HOC in 2016 nog in de vijfde klasse speelde, komt HOVC sinds vorig seizoen uit in de tweede klasse. Nee, zo’n fusie hoeft zo slecht nog niet te zijn. Tenzij je net zo’n sportparkenfreak bent als wij.


Odoorn

 

 

Exloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal