NWVV

Kantine NWVV
Het parkeerterrein dat wij opdraaien bij het plaatselijke sportpark in Nieuw-Weerdinge, brengt ons aan de kant van de in 1947 opgerichte Nieuw-Weerdinger voetbalvereniging, oftewel NWVV. Het sportpark van de zaterdagclub luistert naar de naam van de club, maar heeft nóg een naam: sportpark Titan. En dat is ook niet heel vreemd, want als je vanuit de NWVV-ingang doorloopt kom je terecht op het strijdtoneel van de roodwitte concullega’s van Titan die op zondag spelen.

Dat de prioriteiten op orde zijn in Nieuw-Weerdinge wordt duidelijk zodra we het sportterrein op lopen, want we worden bij de kantine van NWVV hartelijk welkom geheten door een Amstel-uithangbord van de stichting kantinebeheer, waar ook bromfietsers via een bord gesommeerd worden om daar te parkeren. Omdat het voor ons een te vroeg tijdstip is voor een koude tarwesmoothie, besluiten we dat we hier maar een keer op een zaterdagmiddag moeten terugkeren. Want de hoofdmacht van NWVV speelt haar duels dit seizoen op zaterdag in de Vijfde Klasse F.

Het is niet altijd koek en ei geweest tussen NWVV en Titan, maar inmiddels kunnen ze samen prima op één onderkomen uit de voeten. De gezamenlijke jeugdafdelingen doen dat sinds 1996 al gezamenlijk als NWVV/Titan en ook de dames voetballen onder die naam. Beide verenigingen hebben bij de senioren dus nog wel volledig hun eigen identiteit en op het sportpark vind je daarom ook twee kantines op zo’n 300 meter afstand van elkaar.

De bijvelden op het sportpark trekken onze meeste aandacht, het zal ook eens niet. In de eerste plaats omdat er in geen velden of wegen plastic gras te vinden is en we genieten ook van de ruim opgezette velden met bruin uitgeslagen doelpalen van het grondwater. Imperfectie is perfect. Nieuw-Weerdinge mag dan het kleinste dorp in de gemeente Emmen zijn met twee voetbalclubs, zolang het vredig gaat, is iedereen tevreden. ‘Zo kan voetbal in Nieuw-Weerdinge tot in de eeuwigheid blijven bestaan, in wat voor vorm dan ook’, zei de voorzitter van het plaatselijk belang jaren geleden al eens. En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VIOS Oosterhesselen

We kennen natuurlijk allemaal de gehaktbal als ultieme snack voor de derde helft. Of anders wel een patatje met. Maar bij VIOS Oosterhesselen pakken ze dat heel anders aan. Want we mogen dan in Drenthe zijn, ook daar komen we geregeld een tropische verrassing tegen. Als we vanaf de Burgemeester de Kockstraat een parkeerplaats op draaien, prijkt het VIOS-logo levensgroot op het clubgebouw, terwijl daaronder de naam in rode letters niet te missen is. Alsof dat nog niet genoeg duidelijkheid geeft, is er altijd nog het in de rood-zwarte clubkleuren gestoken toegangshek, met uitgesneden naam. Een uitstekende entree van de club die in 1926 medeoprichter was van de Drentse Voetbalbond.

VV Noordbergum

‘Vreemdelingenlegioen strijkt neer in Noordbergum’, schreef de Leeuwarder Courant begin november 2022. ‘Het voetbal leeft weer in Noordbergum’, aldus het Friesch Dagblad een half jaar later. Een artikel naar aanleiding van het kampioenschap van de club in de Vijfde Klasse. Hoe dit zit? Voor afgelopen seizoen kwam er een sloot goede spelers richting sportpark De Ulkelannen. En met goede spelers doelen we onder anderen op enkele oud-profs, zoals Martijn van der Laan en Harvey Bischop. Ze schoten de club uit het Friese dorp voor het eerst sinds 2010 weer naar de Vierde Klasse. En daarmee leeft het voetbal in Noordbergum weer als nooit tevoren. En dat brengt automatisch ook meer gezelligheid teweeg aan de Reiddekkersstrjitte. Hoog tijd om er zelf eens een kijkje te nemen op een rustige ochtend.

HOVC

Fusies tussen twee voetbalverenigingen brengen nog weleens wat emotie mee. Elk dorp heeft immers z’n eigen voetbalcultuur en dat was in Exloo en Odoorn niet anders, waar tot in 2013 nog werd gevoetbald bij Hunso (Exloo) of Oring (Odoorn). Een fusie bleek toen simpelweg het beste idee richting de toekomst, al ging het voorstel in 2009 al eens fout. Toen bungelde Hunso aan zo’n zijden draadje dat bij Oring werd gezegd: ‘Dan komen jullie toch bij ons voetballen?’ Maar dat schoot in het verkeerde keelgat. Een fusie was vier jaar later wél de juiste stap. En sindsdien zijn Hunso en Oring gecombineerd in HOC. En die afkorting spreekt voor zich.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal