NWVV

Kantine NWVV
Het parkeerterrein dat wij opdraaien bij het plaatselijke sportpark in Nieuw-Weerdinge, brengt ons aan de kant van de in 1947 opgerichte Nieuw-Weerdinger voetbalvereniging, oftewel NWVV. Het sportpark van de zaterdagclub luistert naar de naam van de club, maar heeft nóg een naam: sportpark Titan. En dat is ook niet heel vreemd, want als je vanuit de NWVV-ingang doorloopt kom je terecht op het strijdtoneel van de roodwitte concullega’s van Titan die op zondag spelen.

Dat de prioriteiten op orde zijn in Nieuw-Weerdinge wordt duidelijk zodra we het sportterrein op lopen, want we worden bij de kantine van NWVV hartelijk welkom geheten door een Amstel-uithangbord van de stichting kantinebeheer, waar ook bromfietsers via een bord gesommeerd worden om daar te parkeren. Omdat het voor ons een te vroeg tijdstip is voor een koude tarwesmoothie, besluiten we dat we hier maar een keer op een zaterdagmiddag moeten terugkeren. Want de hoofdmacht van NWVV speelt haar duels dit seizoen op zaterdag in de Vijfde Klasse F.

Het is niet altijd koek en ei geweest tussen NWVV en Titan, maar inmiddels kunnen ze samen prima op één onderkomen uit de voeten. De gezamenlijke jeugdafdelingen doen dat sinds 1996 al gezamenlijk als NWVV/Titan en ook de dames voetballen onder die naam. Beide verenigingen hebben bij de senioren dus nog wel volledig hun eigen identiteit en op het sportpark vind je daarom ook twee kantines op zo’n 300 meter afstand van elkaar.

De bijvelden op het sportpark trekken onze meeste aandacht, het zal ook eens niet. In de eerste plaats omdat er in geen velden of wegen plastic gras te vinden is en we genieten ook van de ruim opgezette velden met bruin uitgeslagen doelpalen van het grondwater. Imperfectie is perfect. Nieuw-Weerdinge mag dan het kleinste dorp in de gemeente Emmen zijn met twee voetbalclubs, zolang het vredig gaat, is iedereen tevreden. ‘Zo kan voetbal in Nieuw-Weerdinge tot in de eeuwigheid blijven bestaan, in wat voor vorm dan ook’, zei de voorzitter van het plaatselijk belang jaren geleden al eens. En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Harkstede

Ook Harkstede laten we niet links liggen. Een vereniging die in de jaren 20 het levenslicht zag als VIOD (Voetballen Is Ons Doel), later HSVV (Harkstede-Scharmer voetbalvereniging) werd, maar officieel werd ingeschreven als VV Harkstede, omdat beide clubnamen al bestonden. En zo staan we ineens op Sportpark Hamstede, net buiten het dorp. Hoewel het terrein nog maar twintig jaar bestaat en dus relatief nieuw is, biedt het genoeg leuke details. Zoals het kassahokje bij de entree, opgetrokken in de clubkleuren én voorzien van clublogo. Als we op het parkeerplaats zijn is het nog even spannend of het toegangshek geopend is. Maar als de deurklink naar beneden valt, stijgt luid gejuich op. Niets zo vervelend als een afgesloten accommodatie.

SC Stiens

Een frisse wind giert langs de oren als we uit onze bolide stappen op de parkeerplaats van Sportpark It Gryn. Het prominente clublogo op de gevel van clubgebouw De Stipe verraadt het overduidelijk: we zijn te gast bij SC Stiens. Een grote vereniging die de zaakjes goed voor elkaar heeft, concluderen we na een vluchtige blik om ons heen. Nog geen minuut nadat we het onderkomen in Stiens verkennen, worden we al vergezeld door iemand anders. ‘Vast een vrijwilliger of bestuurslid’, denken we, maar niets blijkt minder waar. De man in kwestie stelt zich voor als iemand die jarenlang de velden onderhield, dat nu niet meer doet, maar toch af en toe nog een kijkje komt nemen. Liefhebbers lopen overal rond, blijkt maar weer eens. Het zorgt voor een leuk gesprek.

GVAV Rapiditas

Welk sportcomplex in de gemeente Groningen ligt min of meer op een eiland? Stel de vraag aan een gemiddelde amateurvoetballiefhebber en niet veel van hen zullen op de proppen komen met de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging (GVAV) Rapiditas, maar toch is het zo. Wie Sportpark Kardinge vanaf de Bieskemaar wil betreden, moet geluk hebben dat het hek van het enige toegangspad geopend is, anders kun je onverrichter zake rechtsomkeert maken. Tenzij je over flink wat sprongkracht beschikt om de brede sloten eromheen te trotseren.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal