NWVV

Kantine NWVV
Het parkeerterrein dat wij opdraaien bij het plaatselijke sportpark in Nieuw-Weerdinge, brengt ons aan de kant van de in 1947 opgerichte Nieuw-Weerdinger voetbalvereniging, oftewel NWVV. Het sportpark van de zaterdagclub luistert naar de naam van de club, maar heeft nóg een naam: sportpark Titan. En dat is ook niet heel vreemd, want als je vanuit de NWVV-ingang doorloopt kom je terecht op het strijdtoneel van de roodwitte concullega’s van Titan die op zondag spelen.

Dat de prioriteiten op orde zijn in Nieuw-Weerdinge wordt duidelijk zodra we het sportterrein op lopen, want we worden bij de kantine van NWVV hartelijk welkom geheten door een Amstel-uithangbord van de stichting kantinebeheer, waar ook bromfietsers via een bord gesommeerd worden om daar te parkeren. Omdat het voor ons een te vroeg tijdstip is voor een koude tarwesmoothie, besluiten we dat we hier maar een keer op een zaterdagmiddag moeten terugkeren. Want de hoofdmacht van NWVV speelt haar duels dit seizoen op zaterdag in de Vijfde Klasse F.

Het is niet altijd koek en ei geweest tussen NWVV en Titan, maar inmiddels kunnen ze samen prima op één onderkomen uit de voeten. De gezamenlijke jeugdafdelingen doen dat sinds 1996 al gezamenlijk als NWVV/Titan en ook de dames voetballen onder die naam. Beide verenigingen hebben bij de senioren dus nog wel volledig hun eigen identiteit en op het sportpark vind je daarom ook twee kantines op zo’n 300 meter afstand van elkaar.

De bijvelden op het sportpark trekken onze meeste aandacht, het zal ook eens niet. In de eerste plaats omdat er in geen velden of wegen plastic gras te vinden is en we genieten ook van de ruim opgezette velden met bruin uitgeslagen doelpalen van het grondwater. Imperfectie is perfect. Nieuw-Weerdinge mag dan het kleinste dorp in de gemeente Emmen zijn met twee voetbalclubs, zolang het vredig gaat, is iedereen tevreden. ‘Zo kan voetbal in Nieuw-Weerdinge tot in de eeuwigheid blijven bestaan, in wat voor vorm dan ook’, zei de voorzitter van het plaatselijk belang jaren geleden al eens. En daar sluiten wij ons graag bij aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VV DTD (De Trije Doarpen)

Als onze bolide de Skierhusterwei op draait, denderen we over een eenvoudig klinkerweggetje met mooie aangrenzende vrijstaande woningen, richting een sportpark dat voor ons nog wat onbekend is. Rechts voor ons steekt de kerk van Jelsum boven de bomen uit, maar om op de plek van bestemming te komen gaan we linksaf, naar Cornjum. En zoals het een klein dorpje betaamt, is het sportpark vaak niet ver te zoeken. Vlak voordat we het dorpje uit kunnen rijden richting Britsum, ligt Sportpark DTD aan onze linkerhand. ‘De Trije Doarpen’, is de verklaring van de afkorting. De oplettende lezer zag dat we de drie dorpen hierboven al noemden.

SC Veenwouden

‘Als het entreehek maar niet dicht is’, denken we hardop bij ons ritje door de gemeente Dantumadeel. In de prille historie van al onze sportparkbezoeken kwam het slechts twee keer voor dat een gesloten hek ons ervan weerhield om een mooie fotoreeks te maken van een voetbalvereniging. Een zucht van verlichting volgt dan ook als op sportpark De Kemphaan blijkt dat we probleemloos kunnen doorlopen. En dus lijkt niets ons in de weg te staan om het thuishonk van SC Veenwouden eens goed onder de loep te nemen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal