SV Borger

Over de Hunebed Highway zetten we koers naar Borger: het grootste dorp van de gemeente Borger-Odoorn. We volgen braaf de bordjes naar het Roompot vakantiepark Hunzedal. Niet voor een rustpauze tijdens onze intensieve sportparktour, maar omdat sportpark De Drift van SV Borger aan dit vakantiepark grenst. Daar worden we met ietwat verbaasde blikken verwelkomd door een groep joggers, die pal voor de ingang van De Drift een fanatieke warming-up afwerkt. Nadat we eventjes hebben aangezien hoe lenig het twintigtal vijftigplussers wel niet is, is het mooi geweest. We stappen dwars door de groep heen, De Drift op.

SV Borger is opgericht op 1 juni 1946, wat inhoudt dat de SV Borger al ruim 75 jaar bestaat. Door de bekende coronabeperkingen is het jubileum nog niet gevierd, maar het feest staat nu gepland voor komende zomer. Laten we hopen dat de zon dan schijnt, want met al die picknicktafels buiten en wat bier erbij, komt de sfeer er vast al snel in. Het vlaggenschip van de vereniging komt dit seizoen uit in de Vierde Klasse F onder de bezielende leiding van hoofdtrainer en clubman Arne Joling. Best bijzonder, want hij gaat – na eerder als speler al furore gemaakt te hebben – inmiddels al zijn negende seizoen in als eindverantwoordelijke. Dat is niet veel trainers gegeven.

Op het hoofdveld van SV Borger zien we in één oogopslag dat er sprake is van goede zorg en dat er op De Drift geen kunstgras ligt, zorgt sowieso voor een plusje op het beoordelingsformulier. Als we een rondje hebben gelopen, stuiten we eenmaal terug bij de kantine op een groepje vrijwilligers dat het terrein op orde maakt. Een van de mannen praat ons bij over het wel en wee van de club, biedt ons koffie aan én leidt ons nog rond in het clubgebouw. Na een half uur moeten we noodgedwongen afzwaaien, als de volgende vereniging op ons wacht. Een jubileumfeest nodigt hoe dan ook uit om de volgende keer wat langer te blijven hangen. En dan maar hopen dat er na afloop geen joggers voor de ingang staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pekelder Boys

Hé, verdorie. Onze navigatie hapert. En dus is het rijdend door Nieuwe Pekela goed opletten wanneer de thuishaven van Pekelder Boys in zicht komt. Daarvoor hoeven we niet lang te wachten. Sportpark Rutger Oldeboom blijkt uiteindelijk onmiskenbaar, en ligt ingeklemd tussen de akkers. De accommodatie blijkt vernoemd te zijn naar één van de laatste kluizenaars die Nederland kende. Rutger Oldeboom overleed in 1976 op 92-jarige leeftijd en hoewel hij niet eens een voetballiefhebber was, besloot de club het sportcomplex toch te vernoemen naar de markante grondbezitter op wiens terrein de Boys nu wekelijks een balletje trappen.

RKO

‘Nog even geduld, de nieuwe accommodatie wordt in 2020 onthuld’, prijkt er in grote letters op het kleedgebouw van sportpark De Treffer. We kijken elkaar direct aan en een brede grijns volgt. ‘We hadden hier dus op geen beter moment kunnen komen’, klinkt het. Want hoe mooi en gewenst een fonkelnieuw sportpark ook is, de net niet helemaal perfecte accommodaties doen juist ons hart sneller kloppen. Dat we juist nu bij RKO op bezoek komen valt dan ook onder de noemer klein geluk.

sc Creil

Sinds we de amateurvoetbalvelden afstruinen is het nog maar één keer voorgekomen dat we voor een dichte deur stonden. Ook in Creil houden we onze adem in als we de plaatselijke voetbalvelden naderen. ‘We moeten en zullen een rondje om het hoofdveld lopen’, denken we hardop, maar een dicht entreehek lijkt roet in het eten te gooien. Als we checken of het hek geopend is, blijkt dat je er gewoon omheen kunt lopen. Een zucht van verlichting volgt. Want dit veld van SC Creil bevalt ons van afstand al, laat staan van dichtbij.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal