sv Tynaarlo

Als we in Drenthe op de N386 tussen Vries en Zuidlaren kachelen, doemen er in Tynaarlo ineens vraagtekens op. ‘Zeg, moeten we hier ook niet even stoppen?’ Warempel, inderdaad. In het naslagwerk voor onze sportparkentour, de voetbal-Bosatlas, valt S.V.Tynaarlo nét op een andere bladzijde. Zal je altijd zien. Maar gelukkig kom je met een beetje boerenverstand ook een heel eind. En dus parkeren we onze bolide aan de Zuidlaarderweg in het dorp

Door wat voorkennis weten we al dat Tynaarlo, ondanks dat de gemeente dezelfde naam draagt, geen heel grote club is. Toch verbaast de sportvereniging ons wel enigszins. Niet in de laatste plaats door een fonkelnieuw clubgebouw dat op de accommodatie is verrezen. Dat zal de jaloezie wekken van menig club die hoger speelt dan de Vijfde Klasse C waarin de zondaghoofdmacht van Tynaarlo uitkomt. Daarin doen ze het met een huidige tweede plek overigens lang niet gek.

Ja, het sportcomplex van Tynaarlo heeft potentie. Roei je een bal op het hoofdveld weg om tijd te rekken, dan mag je het terugzoeken tussen de maïskolven op de naastgelegen akker. Een hek achter de doelen moet voorkomen dat de ballen met een gebrek aan richtingsgevoel bij de buurman belanden. Dat lukt niet altijd, want als we afscheid van Tynaarlo willen nemen, valt ons oog op een verdwaalde bal. En zoals altijd leveren we die weer netjes af. Zo, weer een goede daad verricht. Als we koers zetten naar het volgende sportcomplex is één conclusie gerechtvaardigd: maar goed dat we Tynaarlo niet stilletjes voorbij zijn gereden.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SVM

SVM uit het Limburgse Munstergeleen was er in 1928 als de kippen bij om haar clubnaam bij de KNVB te laten vastleggen. Het is de reden waarom datzelfde verzoek vanuit Marknesse aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geen voet aan de grond kreeg bij de voetbalbond. ‘Twee dezelfde clubnamen kunnen niet’, kreeg oprichter Lokken te horen. Een ramp was het niet, want SV Marknesse - gewoon SVM in de volksmond - was eigenlijk net zo eenvoudig. En zo hadden de Marknessenaren in 1945 een voetbalclub.

sc Franeker

Het is een frisse vrijdagochtend, als de laatste slierten nevel wegtrekken op Sportpark Hertog van Saxenlaan in Franeker. Op het hoofdveld speurt een scholekster naar wormen en dus hoeven we de vogel niet aan de achterzijde van de accommodatie te verwachten, want daar maken twee kunstgrasvelden de dienst uit. Vaste volgers weten dan wel waar wij ons het liefst begeven: de natuurgrasvelden aan de voorzijde van het complex. De Auke de Vries-tribune, met daarachter de woningen aan de Hertog van Saxenlaan en Noorderbleek, terwijl de Martinikerk toezicht houdt; dit sportpark heeft iets Belgisch. En dat is een compliment.

MOVV

Langs het mooie Oldambtmeer zetten we koers richting Midwolda, alwaar we een bezoek gaan brengen aan sportpark MOVV, dat niet geheel verrassend wordt bespeeld door MOVV. De voetbalvereniging is niet de enige bespeler van deze accommodatie, want het terrein wordt gedeeld met tennisclub Nieske Meppers. Waarvan akte.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal