sv Tynaarlo

Als we in Drenthe op de N386 tussen Vries en Zuidlaren kachelen, doemen er in Tynaarlo ineens vraagtekens op. ‘Zeg, moeten we hier ook niet even stoppen?’ Warempel, inderdaad. In het naslagwerk voor onze sportparkentour, de voetbal-Bosatlas, valt S.V.Tynaarlo nét op een andere bladzijde. Zal je altijd zien. Maar gelukkig kom je met een beetje boerenverstand ook een heel eind. En dus parkeren we onze bolide aan de Zuidlaarderweg in het dorp

Door wat voorkennis weten we al dat Tynaarlo, ondanks dat de gemeente dezelfde naam draagt, geen heel grote club is. Toch verbaast de sportvereniging ons wel enigszins. Niet in de laatste plaats door een fonkelnieuw clubgebouw dat op de accommodatie is verrezen. Dat zal de jaloezie wekken van menig club die hoger speelt dan de Vijfde Klasse C waarin de zondaghoofdmacht van Tynaarlo uitkomt. Daarin doen ze het met een huidige tweede plek overigens lang niet gek.

Ja, het sportcomplex van Tynaarlo heeft potentie. Roei je een bal op het hoofdveld weg om tijd te rekken, dan mag je het terugzoeken tussen de maïskolven op de naastgelegen akker. Een hek achter de doelen moet voorkomen dat de ballen met een gebrek aan richtingsgevoel bij de buurman belanden. Dat lukt niet altijd, want als we afscheid van Tynaarlo willen nemen, valt ons oog op een verdwaalde bal. En zoals altijd leveren we die weer netjes af. Zo, weer een goede daad verricht. Als we koers zetten naar het volgende sportcomplex is één conclusie gerechtvaardigd: maar goed dat we Tynaarlo niet stilletjes voorbij zijn gereden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veterans Monistrol

Veel is er niet over bekend, maar dat maakt het 'complex' er niet minder geweldig op. Club de Veterans de futbol de Monistrol de Montserrat, zo luidt de beschrijving op Google Maps. Het logo van de club, a la Anfield boven de 'tunnel' waar de lokale helden het veld opkomen geschilderd, houdt het op Veterans Monistrol. Het 'Fundat 1996' in het logo leert ons nog iets meer over dit initiatief, zoals het logo überhaupt eigenlijk alles zegt. De bal linksonder spreekt voor zich, net zoals de Catalaanse vlag daarnaast. Bovenin het logo zien we contouren van een rotsformatie die de Barcelona- en Cataloniëgangers direct herkennen: die van de berg Montserrat. In het Nederlands letterlijk vertaald: de gezaagde berg. Waarom? Bekijk de toppen van de rotsen bovenop maar eens. En die zie je dus ook in het logo van Veterans Monistrol.
Tribune SV Urk op sportpark de Meent

sv Urk

Soms is een plattegrond heel fijn. Praktisch ook, dat vooral. Want zodra wij sv Urk op De Vormt betreden, lijkt het wel alsof we op een soort vakantiepark zijn aanbeland. Zo zien wij dat Sportvereniging Urk gebruik maakt van veertien velden. Veer-tien! ‘Hoe gaan we dit in hemelsnaam enigszins snel portretteren en toch alle krenten in de pap te pakken krijgen?’, vragen we ons af. We besluiten ons vooral rond het hoofdveld met de fraaie tribune op te houden, maar een gesloten toegangshek bezorgt ons alweer het nodige angstzweet. Enkele gymmende scholieren bieden uitkomst: ‘Je kunt eromheen lopen, dan kun je het veld op.’

vv Bellingwolde

Een paar bedachtzame voetballertjes in Bellingwolde schrikken op als ze tijdens een potje tienen ineens worden verstoord. Ze dachten deze middag alleen op het sportcomplex te zijn, maar hadden buiten een onverwachts bezoekje van de Over de Bal-crew gerekend. Een aantal nieuwsgierige ogen volgen onze bewegingen, maar als ze zien dat het louter bij foto’s schieten blijft, voetballen ze onverstoord verder.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal