Dat er alweer bijna een eeuw in Meeden gevoetbald wordt, is te danken aan Willem Engels – niet te verwarren met de naar Spanje geëmigreerde praatjesmaker – en Siegert Kor, die voor hun werk regelmatig op pad waren en in Ter Apel kennismaakten met voetbal. Dat werd ook in Meeden geïntroduceerd en leidde tot de oprichting van Blauw-Geel. Later ontstonden in Meeden ook clubs als Vitesse, Blauw-Wit en Sparta. Vanuit die laatste vereniging ontstond in 1929 dus VV Meeden. En dat bijna in al die honderd jaar op De Bouwte, wat weer Gronings is voor landbouwontginningen op veengrond. Weet u ook weer hoe Meeden in de tiende eeuw is ontstaan.
Na een knusse entree, lopen we via het pad langs een bijveld richting de kantine met het hoofdveld. Maar beide bijvelden bevallen ons eigenlijk ook al uitstekend. Alles ligt er piekfijn bij. Hadden we niet direct verwacht, moeten we bekennen. Op het hoofdveld dreunen we dezelfde conclusie op en dan is dat ook nog geflankeerd door misschien wel de meest schattige tribune van de provincie. Ja, Meeden bevalt ons wel. We turen in het rond en krijgen zowaar een Zwitserleven-gevoel. Is er dan geen enkele tegenvaller? Jawel. Ons oog valt op een reclamebord van visvereniging De Roze Dobber. Dat vraagt om nadere uitleg, maar die geeft het wereldwijde web ons niet. Maar ach, alles weten maakt ook niet altijd gelukkig.
Eén reactie
Visvereniging De Roze Dobber is ontstaan vanuit een select groepje vrienden dat vissen als een goed excuus gebruikt om van huis weg te zijn. Talloze vergaderingen en teamuitjes zijn er georganiseerd en er zijn welgeteld 0 vissen gevangen! Het Zwitsers leven voor de roze dobber is een weekend weg met de visvereniging op de Reeperbahn, zeg maar. Verder zijn ze niet te beroerd om af en toe een steentje bij te dragen aan de VV Meeden door middel van sponsoring en het organiseren van verschillende activiteiten binnen de vereniging.