vv Valthermond

tribune vv Valthermond
Rekenen we de buurtschap Kavelingen mee, dan telt de lengte van dorp Valthermond 10,7 kilometers. Met recht een lintdorp dus. Wij stoppen zo ongeveer op de helft van die kilometers, bij de plaatselijke voetbalvereniging, dat ingeklemd ligt tussen de twee dorpshelften. Voor we uitstappen, genieten we nog even van het plaatje dat de navigatie ons laat zien. Het middelpunt van het dorp, daar speelt vv Valthermond op dit moment in de zondag Tweede Klasse K. En wellicht zit er een stapje omhoog in, want qua verliespunten is de blauw-witte brigade koploper.

Het eerste dat ons opvalt als we sportpark De Meent oplopen, is het toch wel vrij nieuwe en moderne clubgebouw. Halverwege 2017 is de laatste steen gelegd. En dat nieuwe is iets wat we snappen, maar toch liever niet al te veel zien. Maar onze mondhoeken gaan kort daarna weer omhoog als we het omroephokje in ons vizier krijgen. De plaatselijke Evert ten Napel zou zich toch de koning te rijk voelen, in dit twee verdiepingentellende hokje inclusief scorebord. Ook het gesponsorde boogje voor de spelersopkomst kan op onze goedkeuring rekenen.

En zo noteren we toch aardig wat plusjes op De Meent. De tribune met ingebouwde dug-outs is fraai, evenals de kuipstoeltjes in de clubkleuren. Maar met onze voorliefde voor ‘alles wat niet zo nieuw is’, worden we op onze wenken bediend op het bijveld. Doelpalen die wat bruin uitslaan, gecombineerd met dug-outs die door de echte doe-het-zelver in elkaar zijn gezet, dat is hoe wij het graag zien. Onze conclusie is duidelijk: als potentiële eersteklasser ontvang je je gasten op het hoofdveld, maar de echte amateurvoetballiefde vinden wij een veld verderop.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sc Bant

’SC Bant en SC Creil gaan volledig samenwerken’, luidde onlangs een krantenkop waarop ons oog viel. ‘Dan moeten we als de sodemieter naar de Noordoosterpolder, want dan is er straks een sportcomplex minder om te fotograferen’, was onze eerste gedachte. Dus pakken we de auto, stemmen we onze navigatie af op sportpark De Akkers in Bant en staan we niet veel later op de kruising van de Zuidwend en de Sportsingel in het dorp.

vv Zevenhuizen

Met uiterste precisie wandelt een vrijwilliger langs de lijn met voor z’n neus een kalkmachine. Ook op d’Olle Streek in Zevenhuizen zijn scheve krijtlijnen uit den boze, dus vraagt de vrijwilliger in kwestie de nodige concentratie van zichzelf. Als wij door de toegangspoort van de Zevenhuister voetbalvereniging lopen om wat kiekjes te schieten, is hij dan ook even afgeleid, om na een vriendelijke groet van ons weer onverdroten verder te gaan met waar hij gebleven was.

V.V. Holwerd

De plaats wordt door iedereen die wel eens op Ameland is geweest vooral geassocieerd met de opstapplaats voor de veerdienst naar het eiland, maar Holwerd is meer dan dat. Er wordt bijvoorbeeld gevoetbald, om maar eens met de deur in huis te vallen. En dat gebeurt op Sportpark De Morgenzon, waar sinds juni 1976 tegen een bal getrapt wordt. Eerder gebeurde dat al op het Keechje. De hoofdmacht van de club verdedigt de blauwzwarte clubkleuren wekelijkse in de Vijfde Klasse en bestaat vooral uit jonge twintigers en dertigers, verdeeld over twee seniorenteams. Ook herbergt de club nog zeven juniorenteams, vrijwel helemaal verdeeld over alle leeftijdscategorieën.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal