vv Valthermond

tribune vv Valthermond
Rekenen we de buurtschap Kavelingen mee, dan telt de lengte van dorp Valthermond 10,7 kilometers. Met recht een lintdorp dus. Wij stoppen zo ongeveer op de helft van die kilometers, bij de plaatselijke voetbalvereniging, dat ingeklemd ligt tussen de twee dorpshelften. Voor we uitstappen, genieten we nog even van het plaatje dat de navigatie ons laat zien. Het middelpunt van het dorp, daar speelt vv Valthermond op dit moment in de zondag Tweede Klasse K. En wellicht zit er een stapje omhoog in, want qua verliespunten is de blauw-witte brigade koploper.

Het eerste dat ons opvalt als we sportpark De Meent oplopen, is het toch wel vrij nieuwe en moderne clubgebouw. Halverwege 2017 is de laatste steen gelegd. En dat nieuwe is iets wat we snappen, maar toch liever niet al te veel zien. Maar onze mondhoeken gaan kort daarna weer omhoog als we het omroephokje in ons vizier krijgen. De plaatselijke Evert ten Napel zou zich toch de koning te rijk voelen, in dit twee verdiepingentellende hokje inclusief scorebord. Ook het gesponsorde boogje voor de spelersopkomst kan op onze goedkeuring rekenen.

En zo noteren we toch aardig wat plusjes op De Meent. De tribune met ingebouwde dug-outs is fraai, evenals de kuipstoeltjes in de clubkleuren. Maar met onze voorliefde voor ‘alles wat niet zo nieuw is’, worden we op onze wenken bediend op het bijveld. Doelpalen die wat bruin uitslaan, gecombineerd met dug-outs die door de echte doe-het-zelver in elkaar zijn gezet, dat is hoe wij het graag zien. Onze conclusie is duidelijk: als potentiële eersteklasser ontvang je je gasten op het hoofdveld, maar de echte amateurvoetballiefde vinden wij een veld verderop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VVS Oostwold

We komen er regelmatig achter dat sommige amateurvoetbalclubs bij de oprichting een andere clubnaam in gedachten hadden dan de naam die ze nu dragen. Dat was ook het geval in het Oost-Groningse Oostwold, waar het bestuur van het eerste uur Sparta wilde aanmelden bij de KNVB. Maar er bestond al een club die zo heette, en zo ontstond VV Sparta, dat onder de clubnaam VVS Oostwold haar duels afwerkt.
Doel en floodlight bij voetbalvereniging Harkemase Boys

Harkemase Boys

Als noordelijke amateurvoetballer kom je gevoelsmatig op maar twee plekken écht dicht bij het gevoel van profvoetballer zijn: Stadion Esserberg in Groningen en sportpark De Bosk in Harkema. Stadion de Bosk zou geen rare naam zijn voor het onderkomen van de rode ‘Boys’ uit het dorp. Een prachtige toegangspoort, twee overdekte tribunes en een statribune achter het doel én een kantine met zicht op het veld. Als Kelderklasser waan je je met een beetje fantasie ineens een groot voetbaltalent wanneer je je kunsten op zo’n plek mag vertonen.

vv Farmsum

Het is midden in de zomer, maar aan het Zwet in Delfzijl dwarrelen de eerste blaadjes alweer van de bomen. Vervroegd herfst lijkt het wel, al hoeft dat in dit deel van de Havenstad niet per se heel vervelend te zijn. De bladeren kleuren namelijk geel en rood en laten dat nou net de clubkleuren zijn van VV Farmsum. Dat Sportpark Tuikwerd aan het Zwet - synoniem voor grens - ligt, kan haast geen toeval worden genoemd. Want Farmsum mag dan in Delfzijl liggen, bewoners voelen zich vooral Farmsumers. En dus is de voetbalvereniging min of meer een dorpsclub binnen de stad.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal