vv Veenhuizen

Je zult er niet meteen bij stilstaan als je erdoorheen rijdt, maar Veenhuizen zou nooit hebben bestaan als de drie gevangenissen niet in het dorp waren gevestigd. Dat houdt dus ook in dat Voetbalvereniging Veenhuizen z’n bestaan eigenlijk aan het gevangeniswezen heeft te danken. En daar zijn wij ze dankbaar voor. Want een kijkje op sportcomplex Achter de Molen leert ons dat we te maken hebben met een accommodatie met een verhaal.

De naam van het sportpark spreekt voor zich. Want inderdaad, de molen was jarenlang gezichtsbepalend als je een balletje trapte in Veenhuizen. Het werd zelfs een tijdlang gebruikt als ruimte waar de voetballers zich konden omkleden. Tegenwoordig staat alleen het onderstel van de molen nog overeind en zit er een cadeau- annex bloemenwinkel gevestigd. Niet eens onhandig als je na een middagje doorzakken in de kantine thuis wat goed te maken hebt.

En met Bierbrouwerij Maallust naast de deur lijkt ons de derde helft in Veenhuizen ook nooit een probleem. Wij maakten er tijdens ons bezoek in elk geval dankbaar gebruik van. Gelukkig hadden we al een aantal goede foto’s rondom het nabijgelegen voetbalveld geschoten voordat we ons waagden aan een reeks Zware Jongens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv BNC (Bravery-Nova Zembla combinatie)

In de jaren ‘30 spelen er drie voetbalverenigingen in de Reiderwolderpolder bij Finsterwolde. Nova Zembla (voorheen Swift), Bravery en Plevieren. Hoewel laatstgenoemde vereniging de enige van de drie was met geld in de kas, ging de ploeg in 1938 ter ziele. Dus besloten de andere twee te fuseren om de overlevingskansen zo groot mogelijk te houden. Dat was op 1 september 1940 de geboorte van BNC. Oftewel, de Bravery-Nova Zembla combinatie. Met het opwerpen van een luciferdoosje (de ene zijde geel, de andere blauw) werd de shirtkleur bepaald. Blauw kwam als winnaar uit de bus.

sv De Koog

Het laatste nieuwsbericht op de website luidt dat de olliebollenactie ook dit jaar doorgaat en als wij een blik op het sportpark werpen, blijkt dat de dug-outs zijn overmeesterd door onkruid. Je zou dus de conclusie kunnen trekken dat er bij Sv De Koog al een poosje geen beweging meer is geweest. Er zijn clubs waar dat zelfs midden in de coronacrisis ondenkbaar is, maar juist als het allemaal niet helemaal perfect is, steel je ons  amateurvoetbalhart. En dus wandelen we met een brede glimlach over sportpark De Koog. Omdat imperfectie voor ons juist perfect is.  
Scorebord vv Suameer

VV Suameer

Tasje inpakken, op de fiets en naar de club. Niet met de e-Bike, maar zo’n ouderwetse. Vooral bij dorpsclubs een beeld waarvoor je weinig inlevingsvermogen hoeft te hebben. Het voetbalveld ligt immers naast de deur, maar er zijn ook uitzonderingen. Neem het onderkomen van VV Suameer. Het dorp ligt tegen Bergum aan, maar het knusse sportpark van de groenwitten ligt ver buiten de dorpskern. Of je gaat via de Koekoeks- en Heerenwei naar Sportpark De Heidkamp, of via Suameerderheide. Voordeel bij de laatste route is dat je bij een flinke regenbui dan nog even kunt schuilen in de tunnel onder de N356.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal