NEC Delfzijl

Tribune van NEC Delfzijl
Onze tour vervolgt van Stad naar Ommeland, wanneer we koers zetten naar havenstad Delfzijl. Daar wacht ons een overduidelijk reisdoel: sportpark Centrum van NEC Delfzijl. Waren we negen jaar eerder op pad gegaan, dan hadden we in Delfzijl nog wat te kiezen gehad, want tot 1 juli 2014 kende de stad twee voetbalverenigingen: het in de klassieke rood-wit gestreepte shirts getooide Neptunia, spelend op sportpark Uitwierde, en Eems Boys, met de kenmerkende groen-wit gestreepte shirts op sportpark Centrum. Als het aan ons had gelegen rolde de bal nog steeds op Uitwierde, een prachtig sportcomplex omgeven door bossen.

Nadat de jeugdteams al een jaar eerder waren samengegaan, was fusieclub NEC Delfzijl op 1 juli 2014 een feit, met als nieuwe clubkleuren blauw en wit. Om de vereniging een frisse start te laten maken werd sportpark Centrum grondig opgeknapt. Gelukkig voor de echte liefhebbers bleven de sintelbaan om het hoofdveld (nagenoeg uniek in Noord-Nederland, al wordt-ie op koude en regenachtige dagen nog wel eens vervloekt) de klassieke tribune en de toegangspoort fier overeind. Mooie aspecten die dit sportpark een klassiek karakter geven, waardoor het hart van amateurvoetballiefhebbers wat sneller gaat kloppen. Een nieuwe start hoeft immers niet te betekenen dat al het oude moet verdwijnen.

Zitten het hoofdveld met tribune en de kantine aan de ene kant van de Burgemeester Boeremalaan, aan de overzijde van de weg vinden we de gemoderniseerde kant van het sportpark met enkele kunstgrasvelden. Voor voetballiefhebbers van het aangrenzende woonzorgcentrum Van Julsingha een ideale ligging. Hoewel we snappen dat deze kunstgrasvelden praktisch, modern en zelfs pure noodzaak zijn voor zo’n grote vereniging, blijft onze camera toch vooral klikken rondom het hoofdveld. In een ideale wereld met fuserende amateurvoetbalverenigingen had dit hoofdveld met sintelbaan én de prachtige bijbehorende tribune eigenlijk op sportpark Uitwierde moeten staan, maar de feiten liggen nou eenmaal anders. Gelukkig blijven foto’s in de kantine aan zowel het Eems Boys- als Neptunia-tijdperk herinneren. En daar doen we het ook voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Gasselternijveen

Vaak hadden we behoorlijk wat geluk en konden we de rondjes op en langs de vele sportcomplexen probleemloos volbrengen. Maar het moest er een keer van komen. Als we via de Hunzelaan het Hunzepark betreden, vallen de regendruppels plotseling naar beneden op een manier waar zelfs regendansende indianen even van zouden schrikken. Maar goed, we trekken de kragen van onze jassen nog even goed omhoog en zetten met een ferm wandelpasje koers naar sportpark De Hunze. Oplettende lezers hebben dan al in de gaten dat we bij vv Gasselternijveen zijn aanbeland. En we zijn niet de enigen op het sportcomplex. Enkele clubleden die schijnbaar ook aanwezig zijn, hebben een hek aan het Hunzepark opengelaten, wat ons flink wat omlopen scheelt.

VV Buitenpost

Het is maar goed dat sportpark De Swadde van VV Buitenpost zo’n lange oprit heeft. Als je die betreedt, kun je je halverwege nog altijd bedenken en toch maar weer omkeren. Althans, als je voor een sportief bezoek naar de club komt. Buitenpost zit namelijk flink in de lift en zag het eerste elftal op 21 april een historische titel vieren. Na jarenlang in de Tweede en Derde Klasse te hebben gebivakkeerd en de laatste zes jaar in de Eerste Klasse, dwong de hoofdmacht van Buitenpost door haar kampioenschap promotie af naar de Hoofdklasse. En het moet gezegd, ook De Swadde gaat daar moeiteloos in mee.
Vrijwilliger hard aan het werk in Schoonoord bij vv KSC

vv KSC

Vergeet het openluchtmuseum Ellert en Brammert of hunebed De Papeloze Kerk. Als je een beetje wilt genieten van wat Schoonoord te bieden heeft, kun je ook gewoon naar het plaatselijke sportpark, thuishaven van zondagvierdeklasser KSC. In het verleden voetbalde VV Schoonoord nog aan de andere kant van de Sportparklaan, maar deze club bestaat vandaag de dag niet meer. Nu treffen we alleen nog de korfbalvelden aan, het terrein waar in het verleden voetbalkunsten werden vertoond. Maar goed, omdat we nou eenmaal geen korfbalgoeroes zijn, gaat de reis linea recta naar Sportpark Schoonoord. Eentje dat ons alleen al meteen kan bekoren vanwege de speciale entreeprijzen voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar en 65-plussers.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal