sv Marum

‘Zo, dat hoofdveld ligt er keurig gemaaid bij zeg’, zegt één van ons als we ons bij de entree van Sportpark De Holten van sv Marum ophouden. Die zin is nog niet uitgesproken, of de correctie volgt al. ‘Dit is niet het hoofdveld, dat ligt daar’, zegt een ander, wijzend naar het aangrenzende kunstgrasveld. Een terreinmeester die ons hoort discussiëren bevestigt dat inderdaad. Voetballen op het hoofdveld zou volgens een omwonende teveel overlast geven, waarna hij is gaan klagen. En blijkbaar met succes. Zonde, luidt ons oordeel.

Terwijl de terreinmeester zich daarna bezighoudt om strookjes gras naast het hoofdveld – dat dus geen hoofdveld is – te maaien, doen wij ook een rondje over De Holten. En dat rondje bevalt ons uitermate goed, vooral langs de natuurgrasvelden waar de Marumers over beschikken. De accommodatie werd in 1970 aangelegd, nadat Marum sinds de oprichting vlak na de Tweede Wereldoorlog al op diverse plekken in het dorp had gevoetbald.

Amateurvoetbalromantici zien op sommige sportcomplexen andere dingen dan de gemiddelde voetballiefhebber en dat zorgt ervoor dat we in één klap verliefd worden op veld 3, met de woningen aan de Traverse op de achtergrond en de bushok-dug-outs langs de lijn. Als we ons enthousiasme over het veld kenbaar maken, mengt de terreinmeester zich in het gesprek. ‘Het veld verdwijnt waarschijnlijk omdat er appartementen gebouwd worden’, zegt hij. ‘Onvoorstelbaar’, reageren we. Gelukkig waren we op tijd op De Holten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV Oosterend

Soms hebben we weleens van die dagen dat we ons een klein beetje schuldig voelen. Dat we ergens net op het verkeerde moment zijn als we een sportpark op de gevoelige plaat willen leggen. Als we sportpark Sieme Keyzer betreden - de toegangspoort doet ons amateurvoetbalhart in ieder geval meteen sneller kloppen - en zien hoe de velden van SV Oosterend erbij liggen, doemen er wat vraagtekens op. Het lijkt wel op de grasmat die eind jaren 90 in de Johan Cruijff Arena lag, is de conclusie. Maar zoals gezegd: je kunt ergens net op het verkeerde moment zijn. Het blijkt dat de drainage op het sportpark van ‘Strend’ wordt vervangen.

vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

VV De Lauwers

Wie de provincie Groningen bovenin het Westerkwartier verlaat en de Friese grens oversteekt, doet er goed aan om op de Friesestraatweg eens rechts af te slaan, de Pieterzijlsterweg op. Want dan kom je in Warfstermolen uiteindelijk vanzelf uit bij sportpark ‘t Meertenust van VV De Lauwers.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal