vv Beilen & Fit Boys

Tribune van vv Beilen en Fit boys
Toegegeven, toen we op pad gingen, wisten we van tevoren dat we naar Beilen gingen. Toch geen hele kleine plaats in Drenthe en het herbergt met vv Beilen en FIT Boys twee voetbalverenigingen op één complex. Maar wie voor de eerste keer op Sportpark Noord-West te gast is, zal toch een beetje verrast zijn door de grootte van het onderkomen. Zoals Oprah Winfrey auto’s uitdeelt (‘you get a car, you get a car and you get a car’), doemt hier het ene na het andere veld op. ‘Verdraaid, daar ligt een veld. Daar ligt nog één en daar wéér één. De teller stopt bij zeven. En dan hebben we het alleen nog over maar over grote wedstrijdvelden.

Onze aandacht wordt op Noord-West in eerste instantie getrokken door de opgestapelde kuipstoeltjes langs de oprijlaan. ‘Dan zijn er vast nieuwe tribunestoeltjes’, luidt de niet onlogische conclusie. Dat blijkt inderdaad het geval als we het hoofdveld betreden, al is het nog even spannend of dat lukt, want het hek ernaartoe is gesloten, maar zit gelukkig niet op slot. Na een rondje over het talud rondom het hoofdveld, nemen we een kijkje op de tribune en dat is alsof je op het kleurenpalet van een schilder stapt. Rest de vraag of je op wedstrijddagen op het veld ook een meesterwerk krijgt voorgeschoteld.

Terwijl we het verkeer over de A28 horen langs razen en een aantal jeugdvoetballers in hun vrije tijd een balletje trapt op een kunstgrasveld, werpen we nog even een blik naar binnen in de clubgebouwen van Beilen en FIT Boys. Een vrijwilliger is net bezig de boel coronaproof te maken en aan zijn hoofd is af te lezen dat hij daar voorlopig nog niet klaar mee is. Wij groeten hem vriendelijk, een haastig knikje terug volgt. Even lijkt hij te willen vragen wie we zijn, maar wederom gehaast volgt hij zijn weg. Noord-West, een fanatieke clubvrijwilliger op z’n best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iconisch deens bushokje ontworpen door Poul Cadovius. Hergebruikt als dug-out bij voetbalclub Winsum

vv Winsum

Bij ons gaan de gedachten tijdens de rit naar Winsum terug naar de jaren van VIBOA en Hunsingo, want Winsum was tot de zomer van 2016 het dorp van de clubs in het geel-blauw en rood-wit. Waar de jeugdafdelingen drie jaar eerder al werden samengevoegd tot SJO Winsum, vond in 2016 de volledige fusie plaats en daarmee was VV Winsum geboren. Vier seizoenen lang werd gevoetbald op beide sportparken van de voorlopers, tot in 2020 het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West in gebruik werd genomen.

VV Helpman

Wie het over stadion Esserberg heeft, heeft het automatisch over Be Quick 1887. Daar is niks mis mee, want het is een club met een dijk van een historie. Maar het onderkomen in Haren herbergt met VV Helpman nog een voetbalvereniging die niet onbenoemd mag blijven. Wat heet, want de club met de kenmerkende witblauwe shirts en zwarte broeken stevent af op haar 100-jarig bestaan. Dat begon in 1924 op een voetbalveld achter het Helperbad, kreeg vervolg op de oude ijsbaan van Oranje Nassau, waarna de vereniging verkaste naar het oude veld van Groen Geel waar nu MartiniPlaza staat. Daarna werd een onderkomen naast de Papiermolen betrokken, om vervolgens jarenlang op Coendersborg te voetballen. En sinds 1990 maakt Helpman de dienst uit op de plek waar het nog steeds tot tevredenheid zit: Esserberg.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal