vv Surhuisterveen

Voetbalminnend Surhuisterveen mag dan wel voor het eerst in de historie een ploeg in de eerste klasse hebben met ‘t Fean ‘58, de enige voetbaltribune die het dorp rijk is staat toch echt bij het oranje deel van sportpark ‘t Ketting: VV Surhuisterveen. De hoofdmacht voetbalde jarenlang in de zondag 3e Klasse, tot voorafgaand aan dit seizoen ook werd besloten om op zaterdag te gaan voetballen. Weliswaar in de vijfde klasse, maar wél met een tribune langs het hoofdveld.

En achter die tribune zit eigenlijk het verhaal wat Surhuisterveen zo sterk maakt als vereniging. Het bouwwerk werd in 1992 van de hand gedaan door SV Urk, waarna in Surhuisterveen geen twijfel was: ‘die moet naar ons’. Tientallen vrijwilligers zorgen vervolgens dat de tribune naar De Ketting werd vervoerd én opgebouwd. Met het overspuiten van de groen-bruine kuipstoeltjes in de oranje clubkleuren als finishing touch. Je kon zelfs een plek voor het leven kopen door 25 gulden neer te leggen. Ja, met de ondernemersgeest zit het wel goed bij de voormalige zondagclub.

Hoewel twee verenigingen op één complex nog weleens een moeilijk verhaal is, voetbalden Surhuisterveen en ‘t Fean ‘58 altijd in goede harmonie naast elkaar, met jeugdafdeling Feanstars als mooi exponent daarvan. En we zeggen expres ‘voetbalden’, want met ingang van volgend seizoen fuseren beide verenigingen tot FC Surhústerfean. Zelfs een nieuwe accommodatie is al besproken, maar wij zijn blij dat we het oude strijdtoneel nog op foto’s hebben kunnen vastleggen. We zijn nou eenmaal wat nostalgisch ingesteld en de tribune van VV Surhuisterveen is daar stille getuige van geweest.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HH Combi

De jeugdafdelingen werkten al langer samen, maar zo’n elf jaar geleden besloten SV Halen en Hijker Boys dat het verstandiger was om volledig te fuseren om voetballen in Hooghalen en Hijken levensvatbaar te houden. Het bleek de geboorte van HHCombi, de allereerste fusie in Noord-Nederland tussen een omnivereniging en een voetbalvereniging en dan ook nog uit twee verschillende dorpen.

vv Froombosch

Tussen Hoogezand en Slochteren strijken we neer op Sportpark Froombosch. En dan kun je wel raden bij welke club we zijn. ‘Heb je wel gehoord van de club die Froombosch heet, recht op het doel af, al kost het ook zweet’, zo begint het clublied van de blauw-witten. Maar bekender is het stuk ‘Wij zijn de jongens, we horen bij elkaar, het clubje Froombosch, is van zessen klaar’. En daar kun je best wat uithalen als je de club Froombosch wil beschrijven.

vv Groningen

‘Voetbalclub? We zijn eigenlijk meer een vriendenclub. Lid word je niet zomaar, je moet er echt tussen passen.’ Was getekend, Robert Bollegraaf, voorzitter van VVG. Het geeft in één zin aan waar de Groningse voetbalvereniging voor staat. Een goeie portie gezelligheid, maar dan wel het type gezelligheid waar je van moet houden. En laat dat nou in ieder geval het geval zijn bij jongens die wel weten hoe er tegen een bal getrapt moet worden. Want ging VV Groningen voor de eeuwwisseling vrij anoniem als zondagclub door het leven, sinds een vriendengroep de zaterdagtak leven inblies, maakte VVG steeds meer naam.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal