VVK4

VVK Zondag 4

In de rubriek 'Team uitgelicht' lichten we met enige regelmaat een amateur voetbalteam uit. Van de kabouters tot een veteranenelftal, ze komen hier allemaal voorbij. Gemene deler van de teams die we hier op een voetstuk plaatsen? Ze hebben allemaal een mooi verhaal te vertellen. Deze keer: VVK Zondag 4.

Team: VVK Zondag 4
Competitie: Zesde Klasse W
Trainer: Peter Kram
Leiders: Nico Boon, Kees Renkema en Henk Terpstra

Bovenste rij: Nico Boon (leider), Roelof Bakker (gastspeler), Gerben Bootsma, Johan Wubbolts, Marinus Postma, Tjeert Bootsma, Rene Wubbolts, Peter Kram (trainer/speler), Martin van Hoek (keeper), Joop Reijinga, Kees Renkema (leider/materiaalman), Henk Terpstra (coach/leider). Onderste rij: Jacob de Vries, Gerrie Terpstra (inmiddels gestopt), Appie May, Erik Koster, Raoul Postema (inmiddels gestopt), Robert Elting (inmiddels gestopt), Jos Kruizenga (inmiddels gestopt). Op de foto ontbreken: Germaine en Max Pinas, Lorenzo Bregonje, Bart Jan Kort, Alfons Hofman, Hans Siertsema, Gerard ‘Çhico’ Kleiwerd, Dick van der Tuin, Reggie Jansen, Tom Broer, Danny Nuruwe.

VVK 4, dat op zondagmorgen speelt in de Zesde Klasse W, is een team met veel oud eerste elftal spelers van zowel VVK als van andere clubs. Het gros speelt inmiddels al langere tijd samen. Het team kenmerkt zich door een grote diversiteit aan mensen, laat speler Joop Reijinga weten. ‘Het maakt niet uit of je werkt of niet, jong of oud bent, blank of gekleurd… Wij zijn VVK!’ Duidelijke taal.

De oudste speler, Peter Kram, is 66 jaar. De benjamin van het stel heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 37 jaar bereikt. Elke vrijdagavond wordt er getraind door een mannetje of 12 en vooral na de training is het vaak erg gezellig. Verder kenmerkt het team zich doordat ze nog steeds aardig kunnen voetballen. ‘Alleen merken we wel dat het ouder worden niet alleen in het getal zit, maar ook in het lichaam. Er valt dus weleens een onvertogen woord als de wedstrijd niet helemaal soepeltjes verloopt!’, vertelt Joop lachend.

Kortom: VVK 4 is een leuk en gezellig team, terwijl ze nog altijd wel prestatiegericht zijn. En daardoor is het maar goed dat ze af en toe laten zien dat ze nog steeds aardig kunnen voetballen!

Meld je aan voor ‘Team uitgelicht’!
Vind je dat jouw voetbalteam ook een plekje verdiend op deze website? Stuur ons dan een mailtje en wellicht wordt jouw team binnenkort ook uitgelicht!

– –
Dit is een verhaal uit de rubriek ‘Team uitgelicht’, waarin Over de Bal met enige regelmaat amateur voetbalteam uitlicht. Van de kabouters tot een veteranenelftal.
Klik hier voor alle verhalen uit deze serie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal